irakleiopoliton@gmail.com
E-mail
Πολυτεχνείου 21, Ηρακλειο Αττ.
21 0285 6116
Τηλέφωνο

Παρεμβάσεις - Δράσεις

«Να δοθεί έμφαση στη χωρική αναδιοργάνωση και την προώθηση κοινών επιθυμιών»

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Μεγάλωσα σε αυτή την πόλη, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες πτυχές της και την εξέλιξή τους μέσα στις τρεις τελευταίες δεκαετίες, παρατηρώντας μια σειρά ζητημάτων, τόσο στη μακροσκοπική κλίμακα, όπως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός σε επίπεδο δήμου και οι διαδημοτικές συνεργασίες.

Και σε επίπεδο μικροκλίμακας, δηλαδή της κλίμακας που όλοι μας βιώνουμε και αντιλαμβανόμαστε που περιλαμβάνει τη δυσκολία στην κινητικότητα, την απουσία πρασίνου και τα μειωμένα επίπεδα ποιότητας ζωής.

Ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου ως Χωροτάκτης, Πολεοδόμος Μηχανικός και αργότερα στη Διαχείριση Αποβλήτων, ως κάτοχος πλέον μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης, άρχισα να παρατηρώ και να δίνω πλέον σημασία στον τόπο που μεγάλωσα καθώς και στους ανθρώπους γύρω μου.

Συνειδητοποίησα πως προβλήματα που αντιμετώπιζα σε διάφορους τομείς όπως στη μετακίνησή μου, το φυσικό περιβάλλον γύρω μου, την ασφάλειά μου κ.ά. αντανακλούσαν ζητήματα δυσαρέσκειας και άλλων συμπολιτών μας.

Εμβαθύνοντας περισσότερο, συνειδητοποίησα πως εκτός από βασικές ελλείψεις όπως φωταγώγηση βασικών οδών, πεζοδρόμων και πλατειών, το πρόβλημα επεκτείνεται σε μεγαλύτερο βάθος μιας και άλλοι δήμοι στη χώρα αναβαθμίζονται, προχωράνε κοινωνικά, τεχνολογικά και σε δομές οργάνωσης και υποδομών και δεν μένουν στάσιμοι σε πεπαλαιωμένες πρακτικές και λύσεις των εκάστοτε προβλημάτων.

Δεν είναι αποδεκτό να πηγαίνουμε στη στάση του λεωφορείου και να μην υπάρχει δυνατότητα να γνωρίζουμε το χρόνο αναμονής μας για το κάθε λεωφορείο, τουλάχιστον σε βασικούς οδικούς άξονες όπως η Λεωφόρος Ηρακλείου, όταν άλλοι δήμοι έχουν εγκαταστήσει “έξυπνες” στάσεις μέσω υπηρεσιών τηλεματικής, εδώ και χρόνια.

Υπηρεσίες προς τους πολίτες που σε άλλους δήμους θεωρούνται πλέον αυτονόητες, όπως οριοθέτηση χώρων στάθμευσης έξω από πολυκατοικίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, είναι υποβαθμισμένες έως και ανύπαρκτες.

Παραδείγματα και πρακτικές όπως οι προαναφερθείσες, το λιγότερο δυσαρεστούν τους πολίτες ενός δήμου, οι οποίοι επιζητούν κάτι καλύτερο για το δήμο που κατοικούν. Ως πολίτης του δήμου Ηρακλείου, την ίδια απαίτηση εκφράζω κι εγώ.

 Και όχι μόνο την εκφράζω αλλά είναι χρέος μου να κάνω το καλύτερο που μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση. Η κίνηση “Ηράκλειο Μαζί” μου προσφέρει τη δυνατότητα να φέρω εις πέρας, με τη στήριξη των συμπολιτών μου, εύρυθμες πρακτικές και λύσεις με έμφαση τη χωρική αναδιοργάνωση και προώθηση των κοινών επιθυμιών.

 

*Της Αναστασίας Σιουτοπούλου

Η Αναστασία Σιουτοπούλου είναι Χωροτάκτης , Πολεοδόμος & Περιφερειολόγος Μηχανικός. Είναι 32 ετών και εκτίθεται για πρώτη φορά στα κοινά με το Συνδυασμό «Ηράκλειο – Μαζί». Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Northampton, κάτοχος MSc in Wastes Management. 

hrakleio-politon-logo-footer.png
© Copyright 2023 George Papadimitriou. All Rights Reserved. Developed by Logicsoft.

Search