irakleiopoliton@gmail.com
E-mail
Πολυτεχνείου 21, Ηρακλειο Αττ.
21 0285 6116
Τηλέφωνο

Παρεμβάσεις - Δράσεις

"Ένα ευρωπαϊκό προάστιο στην Αθήνα"

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ονομάζομαι Παζιώνης Οδυσσέας και γεννήθηκα στο Ηράκλειο Αττικής, όπου και μεγάλωσα.

Είμαι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσα την ειδικότητα της νευρολογίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η ραγδαία αστικοποίηση του πληθυσμού δημιουργεί τεράστιες προκλήσεις, που οφείλουν να απαντηθούν από την Τοπική  Αυτοδιοίκηση, για να διατηρήσουμε περιβάλλοντα φιλικά προς τον άνθρωπο και τη φύση.

Δεν αρκεί μία στοιχειώδη διαχείριση της καθημερινότητας αλλά επιβάλλεται η παρουσία εμπνευσμένης ηγεσίας, που να προσαρμόζεται αλλά και να διαμορφώνει την καινούρια πραγματικότητα.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της υπέρμετρης αστικής διόγκωσης είναι η προσπάθεια διατήρησης του αισθήματος κοινωνικής αλληλεγγύης και η αναχαίτιση της αποξένωσης ,των κατοίκων των αστικών κέντρων.

Σε ένα κόσμο, που μεταλλάσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, οι θεσμοί οφείλουν να λειτουργούν σαν φάροι για τις επιλογές και την κατεύθυνση της κοινωνίας.

Στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να ολοκληρώνει το έργο της κεντρικής εξουσίας αλλά και να καλύπτει το κενό της κρατικής απουσίας.

 Μια ολοκληρωμένη πρόταση δημαρχιακής διοίκησης οφείλει να αναζητά και να βρίσκει κονδύλια και τρόπους για να ικανοποιεί τις ανάγκες της καθημερινότητας αλλά και να θέτει θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον.

Ένας σύγχρονος δήμος, επιβάλλεται να είναι καινοτόμος και να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας ώστε να κάνει την καθημερινότητα των δημοτών ευκολότερη.

Οφείλει να αναζητά πετυχημένες εφαρμογές άλλων αστικών κέντρων και να τις προσαρμόζει στα μέτρα του, προς όφελος των κατοίκων.

Πρέπει να επιδιώκει συνεργασία  με διεθνής ή εθνικούς φορείς, ώστε να εξασφαλίσει την οικολογική θωράκιση του δήμου, με μέσα ανίχνευσης ατμοσφαιρικής μόλυνσης, αστικής υδροπονικής καλλιέργειας αλλά και διαχείρισης απορριμμάτων.

Μέσα από  διαδικτυακές εφαρμογές και πλατφόρμες, μπορεί να πετύχει εξοικονόμηση πόρων και χρόνου φέρνοντας  σε άμεση επαφή τους πολίτες με τους κρατικούς μηχανισμούς, χωρίς να χρειάζεται η ρουσφετολογική παρέμβαση των εκάστοτε αρχόντων.

Η εποχή του "πάρε τηλέφωνο τον τάδε" οφείλει να γίνει παρελθόν. Οι δημοτικές υπηρεσίες είναι θεσμός και όχι μηχανισμός εξουσίας.

Ο Δήμος είναι  φορέας πολιτισμού. Πολιτισμός της καθημερινότητας, της γειτονιάς αλλά και οικουμενικός. Δεν αρκεί η ικανότητα των δημοτικών αρχόντων αλλά ακόμα πιο απαραίτητα είναι το ήθος  και η ακεραιότητα.

Μέσα από ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις οι δημοτικοί φορείς οφείλουν να προάγουν τα πρότυπα της αλληλεγγύης ,της κοινωνικής ευαισθησίας και του σεβασμού στον συμπολίτη.

Μέσα από το παράδειγμα της συμπεριφοράς  τους , πρέπει να επιδεικνύουν μετριοπάθεια και δικαιοσύνη, ώστε να δημιουργηθεί ένα υγιές και γόνιμο έδαφος  για τις αλλαγές, που θα έρθουν.

Οι πολίτες δεν πρέπει να αναγνωρίζουν αλλά ούτε και να υποψιάζονται σκοπιμότητα στις επιλογές και πράξεις της δημοτικής αρχής. 

Στις ασύλληπτες αυτές αλλαγές, που μας κατακλύζουν επιβάλλεται να αντιπαραβάλλουμε προγραμματισμό , όραμα, κοινωνική συνοχή και καινοτομία. Καινοτομία επιστημονική , που θα έχει σαν στόχο την ευημερία του συνόλου μέσω από τον ενεργό και συνειδητοποιημένο  πολίτη.

Με αυτό το πρότυπο σκέψης και με την ελπίδα η πόλη μας ,το Ηράκλειο Αττικής, να αποτελέσει, το πρώτο ευρωπαϊκό προάστιο της Αθήνας αποφάσισα να στηρίξω τον Ηρακλειώτη, μηχανικό Γιώργο Παπαδημητρίου και την νεοσύστατη ομάδα του.

Με το Γιώργο μας ενώνει μια μακρόχρονη φιλία. Είναι ένας άνθρωπος, αυτοδημιούργητος και πολύ χαρισματικός.

 Πιστεύει πολύ στην προσφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης και εργάζεται ακούραστα προκειμένου να πετύχει το αποτέλεσμα , που επιθυμεί.

Έχει εμπνεύσει πολλούς νέους επιστήμονες, να συμμετέχουν και να βοηθήσουν στον αγώνα του για ένα όμορφο Ηράκλειο , ενώνοντας ιδεολογίες και απόψεις.

Στο πρόσωπο του το Ηράκλειο έχει μια μοναδική ευκαιρία να ζήσει κάτι διαφορετικό, κάτι που θα κάνει τους Ηρακλειώτες να σηκώσουν και πάλι τον πήχη των προσδοκιών τους ψηλά και να απαιτούν να είναι ο δήμος μας, ένας δήμος πρότυπο , ένας δήμος πρωταγωνιστής, ένας δήμος αναφοράς για όλη την Ελλάδα.

Είναι ώρα να αλλάξουμε...

*Του Οδυσσέα Παζιώνη

Ο Οδυσσέας Παζιώνης είναι Ιατρός, Νευρολόγος

 

hrakleio-politon-logo-footer.png
© Copyright 2023 George Papadimitriou. All Rights Reserved. Developed by Logicsoft.

Search