irakleiopoliton@gmail.com
E-mail
Πολυτεχνείου 21, Ηρακλειο Αττ.
21 0285 6116
Τηλέφωνο

Η Καθημερινότητα του Δημότη στην Πόλη

Η Καθημερινότητα του Δημότη στην Πόλη Μας

Image
Βελτιώνουμε τα πεζοδρόμια της πόλης, ώστε να υπάρχει επιτέλους ασφαλής προσβασιμότητα για όλους (μητέρες με καροτσάκια, ηλικιωμένους, ΑμεΑ).
Image
Υλοποιούμε έργα ανάπλασης σε κοινόχρηστους χώρους, καλλωπίζουμε πάρκα και πλατείες, παιδικές χαρές ώστε να είναι σύγχρονες, ασφαλείς και καθαρές δημιουργούμε «πράσινα στέκια», σε πολλούς δημοτικούς χώρους και χώρους εξυπηρέτησης κατοικίδιων
Image
Ξεκινάμε από την πρώτη μέρα επεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου μας
Image
Προχωρούμε σε γενναία προμήθεια αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλάθια, κάδων απορριμμάτων πινακίδων κατεύθυνσης, στάσεις ποδηλάτων, κ.α.) για την άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών της πόλης.
Image
Προχωράμε σταδιακά σε ασφαλτοστρώσεις και καλύπτουμε άμεσα τις λακκούβες
Image
Απομακρύνουμε άμεσα τα εγκαταλειμμένα οχήματα και άλλα αντικείμενα που δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργικότητα και την αισθητική των δημοτικών χώρων.
Image
Αναβαθμίζουμε τις στάσεις της δημοτικής συγκοινωνίας με τοποθέτησα έξυπνων στεγάστρων με χρήση τηλεματικής.
Image
Προχωρούμε άμεσα και για πρώτη φορά στην εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για το Ηράκλειο, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.
Image
Φροντίζουμε για τον πλήρη ηλεκτροφωτισμό των δρόμων και όλων των δημόσιων χώρων. Αρνούμαστε να υπάρχει σκοτεινό σημείο στην πόλη, φωτίζουμε και την τελευταία άκρα της πόλης. Αλλάζουμε όλες τις συμβατικές λάμπες με λάμπες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
Image

Στοχεύουμε σε καλύτερες συνθήκες προσβασιμότητας στα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, βελτίωση της ασφάλειας στις μετακινήσεις, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, των εκπομπών αερίων του Θερμοκηπίου και της κατανάλωσης ενέργειας, αύξηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας στη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών και ενίσχυση της ελκυστικότητας και της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος.
Image
Εφαρμόζουμε σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σταθμό της ΣΤΑ.ΣΥ. «Ηράκλειο» με μέγιστη διάρκεια στάθμευσης δύο ώρες για τους επισκέπτες και ειδική άδεια για τους μόνιμους κατοίκους.
Image

Εκπονούμε μελέτη για το κυκλοφοριακά ζήτημα στην πόλη μας σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Image
Καθαρίζουμε ανελλιπώς τα φρεάτια όμβριων επιβλέπουμε σχολαστικά την κατάστασή τους
Image

Δεσμευόμαστε στις αρχές της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας. Μοιραζόμαστε γνώση, συνεργαζόμαστε & ανταλλάσσουμε ορθές πρακτικές με ευρωπαϊκές πόλεις και αναλαμβάνουμε δράσεις.
Image
Σχεδιάζουμε νέα έργα αντιπλημμυρικά προστασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής .
Image

Κάνουμε την πόλη μας ασφαλή για όλους.
Image
Ενισχύουμε το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων, υποδομές και παρεμβάσεις όπως ορίζει ο νόμος. Δίνουμε κίνητρα σε πολίτες για την υιοθέτηση αδέσποτων, όπως δωρεάν τροφή και εμβόλια για ένα χρόνο. Φροντίζουμε τα ήδη αδέσποτα ζώα και λαμβάνουμε μέριμνα ώστε να περιορίσουμε την ύπαρξη και νέων αδέσποτων ζώων. Διεκδικούμε, ως δήμος, όλες τις πιθανές χρηματοδοτήσεις, σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα και την διαχείρισή τους.
Image

Εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες για εξεύρεση και δημιουργία χώρων στάθμευσης.
Image
Παρεμβαίνουμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πλήρη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του τμήματος Ασφαλείας Ηρακλείου Αττικής.
hrakleio-politon-logo2.png

Search